Dani Vilaró presenta a la llibreria Atzavara “Si em toques cauré”

Gemma Navarro Castellà

L’escriptor i periodista barceloní Dani Vilaró ha presentat aquesta tarda a la llibreria Atzavara el seu recull de contes Si em toques cauré, guanyador del 26è Premi literari ciutat de Badalona de narrativa, i publicat per l’Editorial Viena. La llibreria, situada a passeig de Gràcia, té una gran devoció pel món dels contes, i ha organitzat la presentació a mode d’entrevista entre l’autor i la Susanna Àlvarez, encarregada de conduir el club de lectura de l’establiment. Els assistents també han participat en aquesta sessió dinàmica llegint fragments dels contes i fent preguntes al autor sobre el llibre.

BLOG.jpg
Imatge de la preparació de la presentació a la llibreria Atzavara

Vilaró ha parlat sobre algunes anècdotes concretes dels divuit contes independents que composen el llibre. Contes curts, d’unes quatre pàgines com a màxim, i molt diferents entre ells. No tenen una línia editorial ni un fil conductor molt marcat però reconeix que al final tots tenen un aire determinat que els uneix, el seu toc personal, i que sobretot es pot apreciar en els personatges. Aquests són fràgils, delicats i trontollegen, alguns d’ells fanfarrons però al final també s’acaben enfonsant. D’aquí el nom del títol, una al·lusió al caràcter dels protagonistes de l’obra. Si em toques cauré, els toquen, i fins hi tot pot ser per ajudar-los o donar-los una mà, però acaben caient de tota manera perquè la caiguda és tan gran que resulta ja imminent.

Pel que fa a l’elaboració dels contes, explica que li resulta ser un procés ràpid en molts casos, mentre que hi ha vegades en que li agrada recuperar fragments escrits anteriorment, reprendre’ls i pensar cap on vols encaminar la història. Destaca l’ajuda que li ha brindat l’Escola d’escriptura Ateneu mitjançant el seu curs de contes, on es reuneixen un conjunt de quinze persones amb un ànim crític que validen o desaproven la teva feina, et proposen per on encaminar-la i marquen els punts a millorar. Opina també, que és important tenir en consideració, a l’hora de crear un conte, no explicar una gran quantitat de detalls ni fer excessives revelacions, i així deixar un espai personal al lector per imaginar i apropiar-se de la història.

img_20180124_201419_068.jpg
Dani Vilaró amb la seva obra “Si em toques cauré”

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s