Pius Morera presenta el seu darrer poemari a La Impossible

Lluís Bassa

El poeta i filòleg català Pius Morera va presentar el passat dimarts 23 de gener la seva darrera entrega ‘Un bypass permet a un tetraplègic de moure la mà’ a la llibreria La Impossible de Barcelona. Transgressor i “amb mala llet”, el llibre es mostra crític amb les injustícies socials, com la posició d’Europa davant la crisi dels refugiats.

DSC_0269
L’escriptor Pius Morera, al centre, entre Ricard Mirabete i Joan de la Vega, l’editor del llibre

De la mà del seu editor, Joan de la Vega, i l’escriptor Ricard Mirabete, el poeta va fer un repàs del procés de creació de l’obra. Pius Morera en va llegir alguns fragments, juntament amb les poetes Anna Cloe Brugueras i Helga Simon, darrera guanyadora del premi Amadeu Oller. Parlant sobre la figura de l’artista, Mirabete va destacar no només el valor com a poeta de Pius Morera, sinó també el seu fervent activisme social i cultural com a conductor d’un programa de ràdio a la seva localitat.

DSC_0273
La poeta Helga Simon durant la lectura d’un fragment del llibre

L’editor va descriure el llibre com un “torrent de vivències”, que lluny de ser una imatge estàtica, “batega” per ell mateix. Es tracta del tercer dels llibres de poesia que Morera va començar l’any 2015. I aquest darrer, tot i estar escrit a través del mòbil mentre s’enfrontava a la quimioteràpia, no deixa de plasmar la “poesia combativa” característica de l’autor, en aquest cas a través de versos sense una mètrica preestablerta.

laimpossiblemillor
Entrada de la llibreria La Impossible, situada al carrer Provença

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s