Lluís Foix presenta el seu viatge introspectiu amb la terra a la Llibreria +Bernat

Lluís Bassa.

El periodista Lluís Foix va presentar ‘El que la terra m’ha donat’  la Llibreria +Bernat de Sarrià el passat dimarts 13 de febrer. De la mà de Mercedes Milà i davant una llibreria plena de gom a gom, l’exdirector de La Vanguardia va comentar el seu viatge introspectiu amb la la terra. Una terra que, explica, li ha donat molt “no perquè tingui gaires propietats, sinó capacitat d’observació”.

intro
Lluís Foix va presentar el seu llibre acompanyat de Mercedes Milà

Foix va encetar la conversa explicant que la relació de les persones amb la natura l’ha captivat des de ben petit. Evocant la seva infantesa a Rocafort de Vallbona (Lleida), rememora com la gent del poble quedava sota l’alzina. “L’arbre és un fet de relació entre les persones i la natura”, explica.

Malgrat que la natura s’ha estudiat a fons, sempre té un punt de trobada nou amb la persona”

Després d’haver estat corresponsal en països de diferents continents, Lluís Foix va observar com s’ha manifestat, de diferents maneres la fascinació per la natura. Recorda que a Shangai va veure pagesos conreant un hort entre les vies del tren. O com la gent vivia el fred a Sibèria, quan va ser corresponsal a Rússia. Fins i tot, sense anar tant lluny, la fascinació que hi ha aquí amb els bolets, que manté encara “un punt misteriós i romàntic”.

Foto 2
El periodista de La Vanguardia va repassar algunes de les seves anècdotes personals

Foix posa l’accent, però, en el caràcter estàtic de la natura. “Per molt que les persones canviem de manera de viure, la natura sempre serà allà”. La natura és un punt de referència al qual les persones s’arrelen de manera més o menys intensa. Però amb el seu comportament cíclic ens recorda que no són les persones qui sempre porten la batuta. “Una de les coses que t’ensenya la natura és a esperar. Les coses arriben al seu temps”.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s