Julià Guillamon presenta ‘El barri de la plata’ a La Calders

LLUÍS BASSA.

 

L’escriptor i crític literari barceloní Julià Guillamon va presentar el passat dijous 22 de febrer la seva darrera novel·la a la Llibreria Calders.  Acompanyat de Quim Monzó i Joan Rendé, Guillamon va parlar sobre la realitat quotidiana que emmarca i tenyeix tota la novel·la. Tots tres són descendents de famílies valencianes, com les que protagonitzen la narració.

tots-bona.jpg
D’esquerra a dreta: Quim Monzó, Julià Guillamon, Joan Rendé

“El llibre parla de la societat, de les classes socials”, explica Guillamon. D’una societat heterogènia marcada per l’arribada d’immigrants valencians al conegut com a Barri de la Plata, a l’actual districte de Sant Martí. En aquest context, Guillamon il·lustra el conflicte identitari al qual es veuen exposades les persones nouvingudes. I el fet que, gràcies o no a la llengua, els valencians van acabar (en la majoria dels casos) perdent el seu origen.

Joan Rendé: “La novel·la està escrita d’una manera que t’encercla constantment”.

LLIBRE BO
‘El barri de la plata’ està editat per L’Avenç

“Guillamon construeix una fotografia viva d’allò que està tractant. Això no lleva la capacitat del lector per imaginar-se lligams i acabaments, sinó que l’empeny més a fer-ho”, explica l’escriptor Joan Rendé. Paral·lelament, Quim Monzó ressalta la importància que Guillamon confereix als objectes quotidians que apareixen a la novel·la. L’autor s’explica: “Poso objectes a les novel·les perquè penso que tenen una vibració especial”. Descobrint anècdotes familiars i recordant objectes que van marcar una generació, la presentació del  llibre acaba a ritme de rumba.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s