‘Ales de paper’, de Cristina Páez: 30 anys d’experiència en el tractament dels trastorns mentals

LLUÍS BASSA.

Cristina Páez Cot va presentar el seu llibre Ales de paper el dimecres 7 de març a la Llibreria Atzavara. Acompanyada de Lola Mendoza, infermera i amiga de Páez, la treballadora social va acostar a la trentena de convidats la “representació literària” dels seus “30 anys de feina”.

DSC_0002
Lola Mendoza (esquerra) i Cristina Páez (dreta) durant la xerrada

L’autora explica que amb aquest llibre volia donar una nova visió de les persones amb trastorns mentals. Es tracta d’una realitat que, si bé per ella és quotidiana, per molta gent resta desconeguda o en l’oblit. “Hi ha una cara oculta de la societat, igual que a la lluna”

DSC_0012
El llibre ‘Ales de paper’ ha estat editat per Espai Literari

Páez repassa alguns dels capítols del llibre, i posa èmfasi qui són els personatges tractats en cada un. Un d’ells parla de les mares, a qui sovint “se’ls delega un paper de cuidadores massa important”. També dels joves, que normalment “experimenten una certa buidor en el seu acopanyament”, no per les ajudes institucionals sinó pel seu entorn més pròxim.

 

Conclou, però, que el llibre pot ser una gran eina tant per les persones afectades directament com les que ho viuen com una situació propera. I encara més, per fer un pas endavant cap a la normalització i comprensió d’aquestes situacions.

DSC_0021
La presentació del llibre es va fer a la Llibreria Atzavara

L’autora explica que al llarg de la seva carrera no ha perdut la passió per la seva feina, ans al contrari: “Sóc treballadora social, i m’he enamorat de la meva feina”. Explica que tant ella com la Lola representen “dues professions que cuiden les persones”.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s