Formar-se com a llibreter

Olga Folch i Miquel

Existeix alguna mena de formació per a llibreters? Les propostes de les llibreries que obren a Barcelona cada cop són més innovadores. Si alguna cosa hem comprovat durant aquests tres mesos, és que s’ha establert un nou model. Un model de llibreria que es mou per les xarxes socials, moderna, activa, que organitza presentacions i cursos i que s’acaba convertint en un punt de trobada per a llibrèfils. Com es pot aprendre a gestionar aquesta nova manera de fer? Què pot estudiar algú que vol ser llibreter?

El Gremi de Llibreters de Catalunya i la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona col·laboren des de l’any 2012 en l’Escola de Llibreria. Aquell any, el rector de la UB i el president del Gremi van signar un conveni que en va permetre la creació.  pexels-photo-261909.jpeg

Des d’aleshores, L’Escola de Llibreria ofereix el diploma de postgrau de Llibreria. El pot obtenir qualsevol persona amb titulació universitària o aquells qui vulguin dedicar-se professionalment al món de les llibreries, independentment de la seva formació anterior.

El diploma ofereix coneixements relacionats amb el negoci de la llibreria, el marc legal, administratiu i comptable, els aspectes tecnològics de la producció, la distribució i el circuit del llibre (imprès i digital), el sector econòmic i les estratègies empresarials i de màrqueting, la gestió de la llibreria quant al fons, la presentació i l’atenció al client, així com tots els recursos d’informació i localització bibliogràfica.

Els diplomats de l’Escola de Llibreria han pogut demostrar el fruit del post-grau. Alguns dels llibreters que hem conegut a Llibrèfils en són ex-alumnes. Per exemple, Xavier Vidal de La No Llegiu, Glòria Arquillo i Anun Jiménez de la Inexplicable o Marta Gil d’El Gat Pelut.

Al Blog de l’Escola de Llibreria hi podreu trobar tota la informació sobre el post-grau. A més, també hi podreu llegir ressenyes de les últimes novetats literàries així com un apartat amb les llibreries obertes pels diplomats.

Deja un comentario